Nye muligheder siden 1977

Vores ekspertise og stærke position på markedet er ikke tilfældig. De er resultater af den samme entreprenørånd, som også kendetegner vores kunder.

Ring til os

Kontakt os via

+45 44 52 88 10

Ma - Ti 8:00 - 16:00 ; Fr 8:00 - 15:30

1978

En idé tog form

I 1978 havde Wolfgang Grenke en idé. Moderne telefonsystemer, kopimaskiner og computere var ved at gøre deres indtog på flere og flere kontorer. Så han besluttede sig for at gøre de dermed forbundne investeringer nemmere ved at tilbyde virksomhederne fordelagtige leasingkontrakter. Efter grundlægningen af hans enkeltmandsvirksomhed i Baden-Baden startede han en succeshistorie, der hele tiden får nye kapitler. Allerede det første år tog Wolfang Grenke og to medarbejdere vare på 21 forhandlere og 198 leasingkontrakter. Han så et stort potentiale i forbindelse med at lease kontorudstyr med lave anskaffelsesomkostninger (IT-leasing med små volumener).

1990

Nedbrydning af barrierer

Virksomheden, der nu var blevet omdøbt til GRENKELEASING KG, voksede hurtigt. Vores første filialer blev åbnet i Vesttyskland. I 1990 beviste GRENKE igen, at vi er på forkant med tingene: selv før genforeningen af Øst- og Vesttyskland åbnede vi vores egen afdeling i det tidligere Østberlin. I årene derefter åbnede vi yderligere otte filialer i Tyskland og Østrig. I december 1997 blev virksomheden omdannet til et aktieselskab.

2000

Børsnotering og endnu bedre resultater

I april 2000 blev GRENKE børsnoteret. Virksomheden har været noteret på SDAX siden marts 2003. Men den viger ikke fra dens løfte om at arbejde sammen med små og mellemstore virksomheder på lige fod og som en pålidelig partner. I 2005 etablerede virksomheden forretningsområdet for fordringsfinansiering.

2002

GRENKE åbner sin første filial i Danmark

I 2002 åbnede GRENKE sin føste filial i Danmark med hovedsæde i Herlev.

2012

Yderligere 3 filialer ser dagens lys i Danmark

GRENKE startede efterfølgende 3 nye filialer op i henholdsvis Aarhus i 2012, Odense i 2017 og i Køge i 2018.

2018

Forandring og kontinuitet

GRENKE fejrer 40 år i branchen. Ved udgangen af februar trådte Wolfgang Grenke tilbage som formand for bestyrelsen. Hans tidligere stedfortræder Antje Leminsky overtog formandskabet og fører virksomheden videre i vores grundlæggers ånd. I maj 2018 blev Wolfgang Grenke valgt ind i GRENKE AG’s tilsynsråd.

2019

I dag er vi godt situeret med henblik på fremtiden

GRENKE er at finde verden rundt i 32 lande. Tidligere var det en enkeltmandsvirksomhed, men nu er det en multinational koncern, der tilbyder et bredt udvalg af serviceydelser. Ud over leasing af IT- og kontorudstyr tilbyder GRENKE nu også finansiering af en lang række andre produkter. Fordringsfinansiering og bankservice fuldender vores omfattende sortiment til start-ups, mellemstore virksomheder og privatpersoner.